Buurtbusvereniging Beerzerveld en omstreken bestaat sinds 1987.

 

DOELSTELLING: 

Doel was en is een goede verbinding naar Hardenberg voor scholieren en personen die niet zelf over eigen vervoer beschikken.  Sindsdien zijn er ruim 285.000 passagiers vervoerd.

Ook worden veel vakantiegangers vervoerd naar verschillende campings in Beerze, Diffelen en Rheeze.

Dit is mogelijk met behulp van ca. 40 vrijwilligers (m/v) die zich hiervoor belangeloos als chauffeur en/of bestuurslid willen inzetten.

 


VERVOER EN BETALING: 

De buurtbus, EBS buurtbuslijn 597, rijdt een vaste route volgens een dienstregeling.  Op werkdagen van 7 - 18 uur en zaterdag van 9:50 - 18 uur.

U kunt in- en uitstappen bij de haltes, maar onze chauffeurs stoppen op verzoek ook op tussenliggende plaatsen.

 

In de buurtbus is plaats voor maximaal 8 passagiers.

Tevens is er plaats voor 1 (niet elektrische) rolstoel, daarvoor worden 2 zitplaatsen gebruikt. Slechts enkele haltes zijn rolstoeltoegankelijk (zie dienstregeling). Wij kunnen het vervoer niet garanderen. Daarom adviseren wij voor gegarandeerd rolstoelvervoer: Mijn-Taxi-Op-Maat. (klik voor link)

EBS reisregels: Huisdieren mogen gratis mee, mits ze goed vast zitten (kooi of lijn) en geen overlast veroorzaken.*  Het meenemen van een vouwfiets is toegestaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

*) In alle gevallen is de EBS-medewerker ter plaatste (in de meeste gevallen de chauffeur) degene die ter plekke besluit of er sprake is van overlast. Dit besluit dienen alle betrokkenen te respecteren.

        U kunt reizen met een OV chipkaart, OVpay of E-ticket. Met een betaalkaart kunt u voor € 2.60 een ritkaart kopen. Contant betalen is niet mogelijk!

Uitchecken niet gelukt..... klik hier!

 


AANSLUITINGEN: 

In Hardenberg kunt u overstappen op de trein en met Vechtdallijnen RE20/RS20 richting Emmen of Zwolle en met RS21 richting Almelo.

Met RRReis streekbuslijn 30 reist u via Slagharen naar Hoogeveen en RRReis Arriva buslijn 80 via Westerhaar naar Almelo of Den Ham.

Met EBS buurtbuslijn 598 reist u via Bruchterveld naar Bruinehaar (Tubbergen) en EBS buurtbuslijn 599 via Gramsbergen naar De Krim.

In Mariënberg kunt u overstappen op de trein en met Vechtdallijnen RE20/RS20 richting Emmen of Zwolle en met RS21 richting Almelo.

Klik op de plaatsnamen voor de actuele vertrektijden.